Сред новите назначения в служебното правителство е Христо Алексиев  -

...
Сред новите назначения в служебното правителство е Христо Алексиев  -
Коментари Харесай

Христо Алексиев е новият министър на транспорта

Сред новите назначения в служебното държавно управление е Христо Алексиев  - министър на превоза, осведомителните технологии и известията.

Алексиев e икономист и специалист в транспортния бранш. Магистър по стопанска система от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

Притежава редица квалификации и документи от „ Импириъл Колидж Лондон ”, Бизнес учебното заведение на Оксфордския университет и други интернационалните просветителни институции.

Между позициите, които Христо Алексиев е заемал, са специалист към кабинета на министъра на превоза, стопански специалист и съветник по плана за създаване на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на Съвета на шефовете на Зона за публичен достъп в „ Пристанище Бургас ” ЕАД; член на Управляващия комитет на „ Европейски предпочитан план 22 ” в Брюксел, член на Управителния съвет на Международната организация Европейски товарен железопътен кулоар 7 в Будапеща, ръководител на Съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас ” ЕАД и ръководител на Управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “.

Христо Алексиев е управлявал сполучливата реализация на едни от най-големите инфраструктурни планове в транспортния бранш. В това число и на един от дребното планове в страната, осъществени по неповторим модел, включващ по едно и също време европейско съфинансиране и механизмите на публично-частно партньорство, а точно Интермодален терминал Пловдив.

Бил е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление на Огнян Герджиков. Като подобен приключва първата процедура за концесиониране на Летище София заради обстоятелството, че тя е стопански неизгодна за страната.

Владее британски език.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР